Egy szakszerűen és szépen kialakított kerti tó otthonunk különösen vonzó színfoltja lehet.

Egy ilyen tó nem csupán a természetet hozza el közelünkbe, de a kerti tóval történő foglalatosság is elterjedőben lévő hobbinak számít napjainkban. Egy jól megtervezett és technikailag megfelelően felszerelt tó nem igényel túl sok karbantartást, azonban ez nem jelenti azt, hogy nincs szüksége törődésre.

Az egyik leggyakrabban felmerülő probléma az algásodás. Egy bizonyos szintig, amíg kevés van, az algák még hasznosnak is számítanak, hiszen oxigént termelnek a víz alatti növények számára, illetve eltávolítják a felesleges tápanyagot a vízből. Amikor viszont elszaporodnak, nem csupán kerti tavunk megjelenését teszik tönkre, de a benne élő élőlények életkörülményeit is negatívan befolyásolják. Az algák túlszaporodását számos dolog előidézheti, ilyen például, ha a tóba telepített kövek foszfort tartalmaznak, az ősszel lehullott levelek lebomlanak a vízben, túl sok hal él a tóban, esetleg a túl erősen működő szivattyú rendszer.

Webáruházunk természetes algamentesítő szerek széles választékát kínálja. Folyadék és tabletta formájában is léteznek algairtók, amik többsége általában csupán az algák egyetlen fajtája ellen nyújt megoldást, azonban léteznek típusok, amik több, különböző algától is megszabadítják tavunkat. Ilyen például a 100%-ban biológiai mikroorganizmusokból álló BioBird algamentesítő. A letelepedett, kifejlődött algákat nem csupán elpusztítja, hanem akár három hónapig is távol tartja őket. Emellett a termékben található nem gén-manipulált, hatékony mikroorganizmusok lebontják az algát, így az pusztulása után nem okoz további problémákat.

Az algamentesítő szer hatékonyságához elengedhetetlen, hogy a tó vize megfelelő minőségű legyen, például ellenőrzött csapvíz. Nagyon fontos észben tartani, hogy a használat idején nem működtethető a tóban UV-C készülék, mivel az UV-C fénysugarak elpusztítják az algairtó szerben lévő algamentesítő baktériumokat. Továbbá a megfelelő adagolás is rendkívül fontos. Amennyiben bármilyen kérdésbe merülne fel, szakértő munkatársainkat bátran kérdezheti.