Az emelőkosaras autó bérlés az Ódor Klíma gépkölcsönzőjének egyik szolgáltatása immár évek óta, azonban ezeket az eszközöket még ma is sokan vannak, akik darus kocsinak vagy darus autónak nevezik. Bár az önjáró emelőkosarak kinyújtott állapotban valóban emlékeztethetnek darura, alapvetően nagyon különböző gépekről van szó.

Mindkét eszköz létezik változatos méretekben, a daruk alapvetően sokkal nagyobbak.

Ennek oka, hogy a darukat több tonnás tárgyak emelésére tervezték, míg az emelőkosarakat többnyire egy, legfeljebb két ember magasba emelésére. Fő funkciójuk, hogy nagy magasságban történő munkához is stabil és biztonságos platformot biztosítsanak.

Rendkívüli mértékben megkönnyítik az olyan munkákat, mint a magas fák gallyazása, magasfeszültségű vezetékek szerelése, kémények építése, szerkezetszerelés, madárvédők kihelyezése, esetleg közvilágítás kiépítése vagy karbantartása; a sor még természetesen nagyon hosszan folytatható. Tőlünk a kosaras emelő bérlés nem csak megfizethető árú, hanem meglehetősen rugalmas is. Amennyiben igénybe kívánja venni szolgáltatásaink, azt bármikor jelezheti felénk, bár fontos megjegyezni, hogy a beérkezett igényeket érkezési sorrendben teljesítjük, ezért nem árt azt legalább néhány nappal korábban megtenni. Nálunk az sem jelenthet akadályt, ha nem rendelkezik gépkezelői engedéllyel, mivel a gépeinket nem csak önmagukban kölcsönözheti, hanem akár szakképzett kezelőszemélyzettel együtt is.

Rendkívül lényeges, hogy olyan típust béreljen, ami megfelel az adott munka, illetve munkaterület sajátosságainak.

Például ha magas fákat tervez gallyazni, számolni kell a lehulló ágakkal is, ezért kicsit távolabb kell állni a fa törzsétől; emiatt nem csupán az emelőgép maximális emelőmagasságát kell figyelembe venni, hanem az oldalirányú kinyúlással is számolni kell, illetve azzal is, hogy a két értéket semmilyen emelőgép sem tudja egy időben produkálni. Az épületek közötti távolság és a talajviszonyok szintén nem elhanyagolható jellemzők, hiszen például egy laza, süppedős talajú munkaterület viszonylag könnyű, lehetőleg lánctalpas kosaras emelőt igényel. A lánctalp a szűkös helyeken szintén hatalmas előnyt jelent, hiszen egy lánctalpas típus sokkal kisebb helyen képes fordulni, mint egy kerekekkel szerelt.

Természetesen a kerekeknek is megvannak az előnyei, hiszen sokkal tempósabb haladást tesznek lehetővé kiépített utakon is.
Munkatársaink segítségére lesznek az elvégzendő munkához ideális géptípus kiválasztásában, tehát ne habozzon, hívjon minket még ma!