Ülőmunkát végzel? Stresszesek a hétköznapjaid? Testi és lelki megújulást hoz, ha elkezdesz jógázni! A Dharma Jógastúdiót Budapesten találod az Oktogonnál. Nálunk többféle jógairányzatból választhatsz, de különféle tematikus edzéseink is vannak, melyek nem kimondottan tartoznak a jógához, de a gyakorlatok hordoznak jógából vett elemeket.
A hatha jóga testi és szellemi állapotunkra gyakorolt jótékony hatásai régóta ismertek. Már az első óra után megfigyelhetjük a testtartások (ászanák) stresszoldó hatását, mellyel párhuzamosan koncentrációs képességünk is javul. Rendszeres gyakorlás során többek között javul a keringés, csökken a vérnyomás, az izmok lazulnak és erősödnek, fokozódik a hajlékonyság és még sorolhatnánk. Azoknak, akik a dinamikus, test- és izomerősítő órákat részesítik előnyben, ajánljuk az astanga és a power flow jógaórákat, amelyek alaposan átnyújtanak és átmozgatnak minden izomcsoportot, miközben belső szerveink megfelelő működését is elősegítik.
Gerinctorna óráink segítenek megszűntetni a hátfájást, derékfájást, megelőzésnek is kiválóak. Ha viszont teljes testedet szeretnéd erősíteni, próbálj ki egy bodyart órát. A hangsúly itt nem egy-egy izomcsoporton, hanem a test egészén van. A gyakorlatok tudatos kivitelezése és a speciális légzéstechnikák alkalmazása által a testedzés és a mentális relaxáció tökéletes összhangját adja. A bodyart mindezek mellett a napjainkban elterjedt mozgásszervi megbetegedéseket hivatott megelőzni, amik gyakran már fiatal korban is megnehezítik az emberek mindennapjait a helytelen testtartás, mozgásszegény életmód miatt.