Több lakáspiaci mutató is egyértelműen jelzi, nem kezdődött még el a válság utáni kilábalás időszaka, a lakásárak országszerte esnek, ha egyre lassuló ütemben is. A Duna House rendszeresen kiadott statisztikájának legfrissebb verziójából kiderül, a legalacsonyabb panellakás-árakat Észak-Magyarországon kell keresni.

Összehasonlítva a hazai régiókra jellemző lakásár-adatokat, szembetűnő, hogy az idei év 3. negyedévében egyedül az észak-magyarországi területen maradt 100.000 forint alatt az átlagos négyzetméterár. Összehasonlításképpen, Közép-Magyarország területén a 150.000 forintot is elkérnek az eladó panel lakásokért négyzetméterenként.

Budapesten a belvárosi lakások számítanak valamelyest olcsónak, 144.000 forintos négyzetméterenkénti árral, a legdrágább területek Dél-Budán találhatók, itt kis híján eléri a lélektani 200.000 Ft / nm értéket a panellakások ára. A téglaépítésű ingatlanok terepén már Észak-Budán találjuk a főváros legdrágább lakásait, 314.000 forintos négyzetméterár itt az átlagos. Országos szinten szemlélődve megállapítható, hogy ismét Észak-Magyarország a legolcsóbb, 109.000 Ft/nm-es árral. Ráadásul alkudni is itt lehet a legtöbbet az irányárakból.