A professzionális automata öntözőrendszer gyártó cégek és fejlesztések hazája az Amerikai Egyesült Államok. Itt találták ki és fejlesztették ezt az öntözéstechnikát arra a nem kis mértékben magas színvonalú magasságba, ahol ez a technológia ma tart. Egyébként Izraelben is komoly fejlesztések történtek, hiszen ott rövid idő alatt a sivatagból termő vidékeket kellett csinálni. Ennek alapja pedig az öntözés.

A legnagyobb amerikai automata öntözőrendszer gyártók termékei között nincs is alapvetően nagy minőségbeli, vagy technikai különbség. Ennek oka az is, hogy a leginkább innovatív cégek közülük eladják a technológiájukat a többieknek, hogy a professzionalitás területén sem legyen lemaradás. Ezek az automata öntözőrendszerek nagyon megbízhatók és hosszú távú működésre tervezték őket. Messze magasabb minőséget képviselnek, mint az egyéb, inkább a hobbi kategóriához közelítő öntözéstechnikai cégek, amelyeknek egyébként a más termékeik igen jók, az automata öntözőrendszer termékeik nem a professzionális kategóriába tartoznak.

ÖntözőrendszerÁltalában ezeket a hobbi termékeket a kiskereskedelemben találjuk, és alkatrészenként lehet megvásárolni. Viszont mire összerakunk belőle egy komplett automata öntözőrendszert, addigra esetenként jóval drágábbra jövünk ki, mint a professzionálissal, amit leggyakrabban szolgáltatással együtt értékesítik. Szerencsére jobbára ezeket az öntözőberendezéseket látja azokban a kertekben, amelyek nagyon-nagyon szépek, és van bennük működő automata öntözőrendszer.

Nem csoda, hiszen ezeket a rendszereket évtizedek óta fejlesztik és építgetik állandóan, hogy az éppen aktuális trendnek a legjobban megfeleljenek. Hiszen az emberek igényi is változnak. Míg korábban a kényelem és a luxus élményét kellett, hogy nyújtsa az automata öntözőrendszer, mára már inkább az időnket, energiánkat, és a pénzünket kell, hogy megspórolja ez az igazán hasznos háztartási berendezés.