Online terepen ismerkedni sok szempontból nehezebb, mint a való életben, hiszen kevesebb információ áll rendelkezésre ahhoz, hogy reális képet alkothassunk a másikról. Épp ezért fontos, hogy a társkereső oldalakon betartsunk néhány fontos szabályt, hogy megvédjük magunkat a csalódástól.

Töltsd ki az adatlapod!
A társkereső oldalon az elsődleges kommunikációs eszközöd az adatlap. Olyan ez, mint álláskeresésnél az önéletrajz: ha jól össze van rakva, esélyt adsz magadnak az állásinterjúra, ebben az esetben a randira, amiből akár tartós párkapcsolat is lehet. Fontos, hogy kiemeld az előnyös tulajdonságaidat, de azért ne hallgasd el a hibáidat sem, vagyis reális képet fess magadról.

Tölts fel képet!
Ha már személyesen nem tudsz bemutatkozni, fontos, hogy a párkeresők képet alkothassanak rólad, ezért mindenképpen tölts fel fotót is. Ha nem vagy elégedett magaddal, akkor sem hagyd ki ezt a lépést. Biztosan van olyan képed, amit szeretsz, amin szépnek látod magad, ezzel érdemes próbálkozni. Előnyös, ha mosolygós, pozitív kisugárzású képpel próbálkozol.

Ne tárulkozz ki!
A társkereső oldal más terep, mint az ismerkedés hagyományos helyszínei, a kommunikációs szabályok azonban ugyanazok. A levelezés és a chat fokozott kitárulkozásra ösztönöz, de légy óvatos: ne árulj el többet magadról, mint amennyit elmondanál egy buliban vagy egyéb eseményen egy vonzó idegennek. Előbb-utóbb ugyanis valódi randira is sor kerül, ahol kínosan érezheted magad a túlzott őszinteséged miatt.

Ne várj hűséget!
Amíg csak leveleztek és chateltek, egyikőtök sem várhatja el a hűséget, hiszen az a párkapcsolat velejárója. Ebben a fázisban nyugodtan ismerkedhettek más társkeresőkkel is, és ezt nem róhatjátok fel egymásnak. Ha viszont megtörtént a személyes találkozás és úgy döntötök, hogy együtt folytatjátok tovább, meg kell szakítani minden egyéb kapcsolatot a társkereső oldalakon.

Ne a szexszel akard meghódítani!
Ha laza kalandra vágysz, teljesen rendjén van, hogy már a társkereső oldalon a tárgyra térsz, és a levelezésben megengedsz magadnak néhány pajzán utalást, sőt a szexchattől sem riadsz vissza. Ha viszont valóban párt keresel, maradj meg a laza flört szintjén, hiszen nagyon kínosan fogod érezni magad, amikor először randizol egy idegennel, akivel már intim szituációba keveredtél, ráadásul egy ilyen affér után kevés esélyed van rá, hogy tartós kapcsolatot alakíts ki.

Ne halogasd a találkozást!
Ha megismerkedsz valakivel a társkeresőn és a levelei, üzenetei alapján szimpatikus, ne halogasd sokáig a valódi randit. Az online térben a személyiségnek csak bizonyos részei tudnak megmutatkozni, így fontos, hogy minél előbb meggyőződjetek róla, hogy a való életben is működik-e a kémia köztetek.

Légy óvatos!
Az első randi mindenképpen nyilvános helyen legyen, és a barátaid vagy rokonaid tudjanak róla, hogy kivel találkozol és hol. A társkereső oldalakon ugyanis előfordulnak olyanok is, akik az online tér lehetőségeit kihasználva egyáltalán nem tisztességes szándékkal kötnek ismeretségeket. Bármilyen rokonszenvesek is a levelei, üzenetei, az első találkozás a döntő.