Ma már talán nincs olyan ember a földön, aki nem tudná, milyen ünnep esik február 14-ére. Igen, a Valentin-napról, vagy Bálint-napról van szó, amely mára nemzetközi ünneppé nőtte ki magát.

Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák egymást, és szerelmes üzenettel kedveskednek, együtt töltik a napot. A Valentin-nap vallási eredete világszerte, így Magyarországon is elhomályosult.  Azt is kevesen tartják számon, hogy Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) nem csak a szerelmesek, de a lelkibetegek és az epilepsziával  élők védőszentje is!

 

És hogy milyen ajándékok ilyenkor az ildomosak? A hagyományos virágcsokorral, illetve bonbonnal nem nagyon lehet mellélőni – kivéve persze, ha kedvesünk pollenallergiás vagy fogyókúrázik! Népszerűek a páros ajándékok is: ugyanolyan kulcstartó a pár mindkét tagjának, vagy párnahuzatok  Mr. és Ms. felirattal, szívecskés bögrék egymás fényképével… És ha már fénykép, természetesen a fotós ajándékoknak is nagy keletje van Valentin nap tájékán. Hiszen mindenki szereti nézegetni kedvese arcmását egy-egy használati tárgyon, és szeret arra gondolni, hogy a párja is most éppen őt nézi mondjuk a telefontokján, vagy az egérpadján munka közben…  Másik klasszikus ajándék ezen az ünnepek természetesen az ékszer. Legyen az gyűrű, karkötő vagy nyaklánc, egy jól megválasztott, különleges vagy éppen egyedi ékszernek minden nő örülni fog!