Az Ön weblapján többen lesznek látogatók, és hosszabb ideig fognak maradni, ha lesz rajta olyan tartalom, ami érdekes, és amit a látogatók hasznosnak tartanak. A szövegírás segítségével – amennyiben azt a kulcsszo.hu csapata végzi el – a cége gazdasági mutatói is felívelhetnek.

A szövegírás többféle lehetőséget biztosít egy weboldal látogatottságának növelésére, azok együttes alkalmazásával hatványozódhat az eladásból származó bevétel.

A látogatottság szempontjából az első és legfontosabb a weboldalunk tartalmi felépítése. A cégünk tevékenységi körének leírása, termékeink vagy szolgáltatásaink bemutatása nem mindegy, hogy miképpen van kivitelezve. A cégadatok, az elérhetőség megadása és egy termékfelsorolás nem elegendő, hacsak nem vagyunk monopolhelyzetben, és mindenki nem ránk vadászik az interneten.

El kell magyarázni az oldalunk vendégeinek, hogy miért hiánypótló a mi termékünk/szolgáltatásunk, miért kell minket választani, mitől vagyunk jobbak, mint a konkurenciánk stb. A szövegírás révén oldalunk tartalmilag is hasznossá, érdekessé válik.

Ha az megfelel a keresők és a látogatóink elvárásainak is egy időben, akkor nyert ügyünk van. Jönnek a látogatók, vásárolnak stb. Fontos azonban tudni, hogy a google és a látogatóink is elvárják, hogy rendszeresen frissüljön az oldalunk egyedi, releváns írásokkal.

Miután a SEO szövegírás segítségével a látogatók az oldalunkat megtalálták és el is időznek ott, a sales szövegírás dolga, hogy „eladja” a termékeinket, szolgáltatásainkat. A konkrét vásárlás, rendelés ösztönzése mellett, hosszabb távú célokat is el lehet érni egy jó sales szöveggel: közösségi oldalakon való megosztást, hírlevélre való feliratkozást, termékeink tovább ajánlását.

A hirdetési szövegek megírását is jó szakemberekre bízni, a megfelelő konverzió elérése érdekében. Egy Google AdWords kampányban például fontos, hogy milyen kulcsszavakat használunk, milyen a hirdetés szövege. Fontos, hogy ha fizetünk a kattintások után, akkor a hirdetések által továbbított felhasználók közül minél többen vásároljanak is.