A folyadékhűtők általában nagy, vagy közepes méretű ipari vagy kereskedelmi létesítmények, közintézmények, irodák vagy hotelek hűtéséről gondoskodnak.

Ennek egyik legfőbb oka, hogy ezek a gépek többnyire igen nagy méretűek és nagy teljesítményre képesek. Működési elvük viszonylag egyszerű: a rendszer valamilyen hűtőfolyadékot keringtet a folyadékhűtő és a fogyasztó vagy fogyasztók között; a hideg folyadék elvonja a hőt, majd a meleg folyadék visszatér a folyadékhűtőbe.

Hőszivattyúval kiegészítve a hűtés mellett fűtési funkcióval is rendelkeznek.

Nagy előnyük, hogy nagy légtömeget is képesek meglehetősen gyorsan lehűteni vagy felfűteni; azonban mivel működésük folyamatos légmozgással jár, némi zajt bocsátanak ki. Energiatakarékosságuk miatt üzemeltetésük olcsó és környezetkímélő.

Az Ódor Klíma a Windex folyadékhűtők, Windex hőleadók és fan-coilok kizárólagos magyarországi forgalmazója, ezért ha modern és megbízható fűtési vagy hűtési megoldásokra van szüksége, keressen minket!

A nagy teljesítményű hűtőgépek telepítése, szakszerű üzembe helyezése korántsem számít egyszerű vagy könnyű feladatnak. Számos buktató létezik, amely villámgyorsan tönkreteheti a készüléket, legrosszabb esetben akár milliós károkat okozva az üzembe helyezőknek. Éppen ezért fontos, hogy képzett szakemberekkel dolgozzon. Elhivatott csapatunk évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik; bátran kijelenthetjük, hogy mi már mindent láttunk ami a légtechnikával kapcsolatos, ezért munkánk színvonalában garantáltan nem fog csalódni, erre természetesen garanciát is vállalunk.

Mivel minden épület fűtési rendszere különleges, pontos árajánlatot kizárólag ingyenes helyszíni felmérésünk után tudunk csak adni.
Léghűtéses folyadékhűtőink lehetnek centrifugál ventilátoros vagy axiál ventilátoros kialakításúak, felhasználói igény szerint. A gépeket hőszivattyúk segítségével a hűtés mellett fűtésre is alkalmassá tehetjük, továbbá a hűtés során keletkező hulladékhő hasznosítása is megoldható; ez jellemzően hotelektől érkező kérés.