Legalábbis ami a gyerekszobát illeti. A legtöbb szülő sokat vacillál a gyerekszoba burkolatát illetően. A parketta vagy padlószőnyeg kérdését sokszor nehezen tudják eldönteni.

A Jepetto Parketta Stúdió szerint azonban a gyerekszobába öngyilkosság a padlószőnyeg. „Egy burkolatnak a legfontosabb célja, hogy szolgálja az őket használókat. A padlószőnyeg ebből a szempontból óriási hátránnyal indul. Kész öngyilkosság betenni egy gyerekszobába!”

A padlószőnyeg gyerekszobába egészségtelen választás. Néhány kevés kivételtől eltekintve a padlószőnyegek jelentős része óriási nyűg lesz a szülőnek, és a tapasztalat nagyon azt mutatja, hogy néhány év múlva a legtöbbjük a kukában végzi.

Bármely háztartásban előfordulnak balesetek, a gyerekszobába meg pláne. Kilöttyenő kakaó, bepisilés, földre hulló étel, böfi, vagy egy rosszabb vírus esetén, akár a hányás is jöhet. De ott vannak a poratkák, és a házipor.

A padlószőnyeg tisztán tartása  rettenetes munkával jár. Amit máskor egy parafa padlóról, vagy laminált padlóról egy egyszerű feltörléssel megoldasz, azt itt csak külön szőnyegtisztító gép kölcsönzésével fogod tudni megtenni.

A padlószőnyeg erősen megfontolandó, ha gyerekszobáról van szó. És ebben sajnos más szülők véleménye is csak megerősíteni fog téged.