A mezőgazdaságban a gazdák mindent megtesznek azért, hogy az állataik számára minden szükséges alapanyag meg legyen. Éppen ezért a takarmány alapanyag létrehozása egy központi dolog és téma minden egyes szezonban. Ami alapvetően fontos, hogy minden esetben már tavasszal gondoskodjanak a szakemberek a megfelelő takarmány anyagokról, amelyet úgy tesznek meg, hogy egy adott földterületet bevetnek lucernával, vagy éppen olyan egyéb növényekkel, amelyek a későbbiekben az állatok ételéül szolgálnak. Éppen ezért találkozhatunk olyan területekkel, ahol rengeteg napraforgó, vagy éppen takarmány kukorica került elültetésre. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a takarmánynak használt kukorica esetében sokkal másabb ízzel kell számolnunk, éppen ezért nem érdemes emberi fogyasztásra használni. Természetesen az ilyen termények esetében a földek szélén mindig feltűntetésre kerül, hogy pontosan mit is vetettek el a gazdák, így senkit sem érhet meglepetés a nyár folyamán. A betakarítás során pedig a szakemberek igen komoly munkával állítják elő a szükséges takarmány alapanyagot.